SCARS

Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   

Ενημέρωση

Μπλε γάτες

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν μπλε γάτες στη γειτονιά σας;
Όχι δεν είναι κάποια σπάνια ράτσα και όχι δεν κυκλοφορεί κάποιος τρελός που τις ψεκάζει με μπλε σπρέι. Είναι το ειδικό αντιβιοτικό που ψεκάζεται επάνω στην τομή της στείρωσης.
Ομάδες εθελοντών προσπαθούν με ότι δυνατότητες έχουν να ελέγξουν τον πληθυσμό γατοαποικιών στειρώνοντας τις. Οι γάτες γεννούν αρκετές φορές το χρόνο αρκετά μικρά. Οι συνεχείς γέννες εξαντλούν τις μάνες οι οποίες δεν ζουν πάνω από 3 χρόνια.
Τα μικρά είναι ευάλωτα σε ιούς της γάτας οι οποίοι μπορούν να αποβούν μοιραίοι ή μπορούν να τα αφήσουν τυφλά. Περνούν ασυναίσθητα τους δρόμους και γίνονται χαλάκια ή χάνονται, δεν βρίσκουν τροφή και πεθαίνουν από πείνα.
Τα αρσενικά τσακώνονται και τραυματίζονται άσχημα προσπαθώντας να οριοθετήσουν τις περιοχές τους. Οι πληγές τους μολύνονται άσχημα. Επίσης μεταδίδονται λοιμώδης ασθένειες για την γάτα όπως aids, λοιμώδης περιτονίτιδα που καταλήγουν να λιώνουν και να σέρνονται οι γάτες στους δρόμους υποφέροντας αβοήθητες .
Δυστυχώς αντιλήψεις ότι “είναι στη φύση του ζώου να γίνει μαμά” έχει φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο σε πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας, όπου ο αγώνας είναι άνισος.
Λίγοι εθελοντές, άνθρωποι που ταΐζουν χωρίς να καταλαβαίνουν τη σημασία της στείρωσης. Ίσως φανεί άδικο και κακό αλλά είναι προτιμότερο να στειρώσεις μια γάτα παρά να την ταΐσεις. Φαγητό θα βρει. Χέρι να την προστατέψει από τις ατελείωτες γέννες δύσκολα θα βρει.
Μέχρι στιγμής καταφέραμε και θέσαμε υπό έλεγχο μεγάλο μέρος αποικιών σε διάφορες περιοχές Αττικής και ειδικότερα Άλιμο και άγιο Δημήτριο. Μέχρι σήμερα πάνω απο 100 γάτες έχουν πιαστεί, έχουν στειρωθεί και έχουν γυρίσει στον χώρο τους.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι κυρίες που ταΐζουν ότι είναι πολύ σημαντικό ο χώρος να διατηρείται καθαρός και οι γάτες να ταΐζονται σωστά και όχι με αποφάγια, τα οποία αφενός δεν τους προσφέρουν θρεπτικά κάτι και αφετέρου δημιουργούν σκουπίδια. Οι γάτες δεν τρώνε φακές και φασολάδα.
Ελπίζουμε πως οι προθέσεις όλων μας είναι θετικές και πως θα φροντίσουν όλοι για την καθαριότητα και τη μείωση των παραπόνων τυχόν γειτόνων για τς υπολείμματα σκουπιδιών που μένουν στο χώρο μετά το τάισμα των αδέσποτων.

blueCats

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail