SCARS

Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   

Ενημέρωση

Τι σημαίνει φροντίζω τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς μου;

Vrwmes22-768x480

– Σημαίνει, σιτίζω, στειρώνω και παρέχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν χρειαστεί. Όλα τα παραπάνω απαιτούνται συνδυαστικά για την ευζωία των αδέσποτων.
– Σιτίζω σημαίνει παρέχω τροφή κατάλληλη για το είδος του ζώου που προορίζεται. Οι γάτες δεν τρέφονται σωστά με αποφάγια μαγειρεμένης ανθρώπινης τροφής (π.χ. φακές, φασολάδα, ψωμιά), τα δε κόκαλα μπορούν να τις τραυματίσουν θανάσιμα. Προτιμώ ξηρά τροφή ειδικά για γάτες.
– Δεν αμελώ να σέβομαι το χώρο, όπου ζουν τα ζώα και τους συνανθρώπους μου. Διατηρώ καθαρό το περιβάλλον για την ασφάλεια των ζώων και την αρμονική συνύπαρξη με τους γείτονες. Πώς διατηρώ το χώρο καθαρό; Απομακρύνω αλουμινόχαρτα και λερωμένα μπολ τροφής αμέσως μόλις φάνε τα ζώα.
– Προσπαθώ ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να αποφεύγω τις κονσέρβες, γιατί ελκύουν μύγες και άλλα έντομα. Μπορώ να τοποθετήσω σε ασφαλές σημείο μία ταΐστρα με ξηρά τροφή και μπολ με καθαρό νερό.
– Στο εμπόριο υπάρχουν τροφές που ξεκινούν από ένα ευρώ/ κιλό και μεταλλικές ταΐστρες από 15 ευρώ με χωρητικότητα 6-8 κιλών ξηράς τροφής. Κάνω αναζήτηση σε τοπικά καταστήματα που πωλούν είδη για κατοικίδια ή στο ίντερνετ.
– Ενημερώνω τυχόν κακοπροαίρετους περίοικους ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail