SCARS

Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   

Ενημέρωση

Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έξι, επτά, ΟΧΤΩ!

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε γάτα. Στο μυαλό έρχονται αμέσως τρισχαριτωμένα ψιψίνια, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλους, το ξέρουμε και το αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είναι όμως σημαντικό να όμως να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα της υιοθεσίας μιας ενήλικης γάτας. Ας πούμε 8. (For English please follow link/source at end)

kolaz-adult660

Ξεκινώντας από πάνω αριστερά. Η Γιολάντα, η Ελεονώρα, η Νουάρ. Στη δεύτερη η Τερέζα, ο Τίποτα και η Παστέλ. Στην τρίτη σειρά, Αττίλας, Εσμεράλντα και Ταμάρα. Και κάτω μαζί με το λογότυπό μας, η Λούσυ και η Λητώ. Είναι όλες ενήλικες ή σχεδόν ενήλικες γάτες που περιμένουν τα παντοτινά τους σπίτια

Γνωρίζετε τι υιοθετείτε σε ότι αφορά χαρακτήρα, μέγεθος, τρίχωμα, ενεργητικότητα ακόμα και υγεία. Χαρακτήρες και συμπεριφορές έχουν διαμορφωθεί στα ενήλικα, σε αντίθεση με τα ψιψίνια που αλλάζουν μήνα με το μήνα. Οι εθελοντές που τις φροντίζουν μπορούν να σας πουν τα πάντα για αυτές καθώς τις ζουν καθημερινά.
Οι ενήλικες γάτες είναι πολύ πιο ήρεμες και πολύ λιγότερες καταστροφικές. Δεν απαιτούν να ασχολείστε μαζί τους όλη μέρα. Ενώ όμως και παίζουν και απαιτούν, το κάνουν με έναν πολύ πιο … εκλεπτυσμένο τρόπο. Και δεν προκαλούν και τόσες ζημιές!
Οι ενήλικες γάτες χρειάζονται λιγότερο προσοχή και εκπαίδευση. Οι ανάγκες τους είναι πιο απλές και πιο εύκολες και δεν χρειάζονται συνεχή επιτήρηση. Γνωρίζουν που θα βρουν την αμμολεκάνη και σίγουρα έχουν μάθει ότι τα νυχάκια τους τα ξύνουν στο ονυχοδρόμιο, όχι στον καναπέ ή την κουρτίνα!
Οι ενήλικες είναι πάντα στειρωμένες, εμβολιασμένες και οι περισσότερες έχουν και πρόσφατες εξετάσεις αίματος. Αυτό σας “γλιτώνει” από κάποια αρχικά έξοδα και σας δίνει τη δυνατότητα να τα επενδύσετε αλλού, πχ στην προίκα τους.
Οι ενήλικες γάτες είναι η ιδανική συντροφιά για παιδιά και για ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία. Είναι λιγότερο ατίθασες ενώ είναι πιο υπομονετικές, ανεκτικές και προσαρμοστικές. Δεν θα αντιδράσουν σε κάποιο έντονη ή ξαφνική παιδική κίνηση ενώ παράλληλα δεν θα τραυματιστεί από κάποια τέτοια κίνηση. Προσοχή αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να γνωρίζουν από την πρώτη ημέρα πως φερόμαστε και πως δεν φερόμαστε σε ένα ζώο. Σε ότι αφορά ανθρώπους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία, θα είναι μια ήρεμη και τρυφερή συντροφιά.
Μία ενήλικη γάτα μπορεί να γίνει η νέα καλύτερη φίλη της ενήλικης γάτας σας ή του σκύλου σας. Οι τωρινοί σας σύντροφοι θα εκτιμήσουν περισσότερο τον ερχομό ενός ήρεμου ζώου σε αντίθεση με ένα ψιψίνι το οποίο θα φέρει τα πάνω κάτω, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο σπίτι.
Οι ενήλικες γάτες εκτιμούν και σέβονται και το δείχνουν. Έχουν ζήσει στο δρόμο, έχουν πεινάσει, έχουν πονέσει.
Και τέλος. Είστε η τελευταία τους ευκαιρία. Οι ενήλικες γάτες επιλέγονται τελευταίες καθώς ο κόσμος, όπως αναφέραμε στην αρχή, προτιμά τα ψιψίνια. Δώστε τους μισή ευκαιρία και θα σας αγαπήσουν για πάντα.

 Μετάφραση από: http://3milliondogs.com/friends/adopting-a-cat-think-twice-about-going-with-the-kitten

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail