SCARS

Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Σκέψου που αφήνεις τα χρήματά σου!

Φάρμες εκτροφής ζώων. Μην πάει το μυαλό σας σε λιβάδια. Όχι, όχι. Να πάει σε κλουβιά. Παλιά, σκουριασμένα, σαπισμένα, μεταλλικά κλουβιά. Στο πάτωμα τους σχάρες.
Στα κλουβιά αυτά μικρόσωμα σκυλιά με ένα και μοναδικό σκοπό. Ατελείωτες γέννες.
Δεν σας λέει κάτι; Δεν ξέρετε σε τι αναφερόμαστε; Να σας το πούμε αλλιώς.
Γουέστι ή Γουεστερν ή Γουέστλαντ, Γιορκσαιρ Τεριερ ή Γιορκσαιζ ή Γιορκσάιτ, Κινγκ Τσαρλς Καβαλιερ ή Κινγκ Τσαρ, Σπιτς ή Σπίντς ή Σπίντσερ, Μαλτεζ ή Μαλτερ, Σι Τζου, αυτό έχει ατελείωτες παραλλαγές, Ζιχ Τσου, Ζιχ Τζου, Τσιτσου, Σέιχ Σου, Πίνσερ ή Σπίνσερ ή Πίτσερ, Μπίγκλ ή Πιγκλ ή Πινκλ, Παγκ ή Μπαγκ και πάει λέγοντας… Όλα αυτά τα μικρόσωμα σκυλάκια που όλοι ζητούν αλλά σχεδόν κάνεις δεν ξέρει πως προφέρονται.
Και όταν κάτι δεν ξέρεις πως να το προφέρεις θα σε νοιάξει από που προήλθε; Μάλλον όχι.
Προέρχονται από κλουβιά. Από μάνες που γεννούν συνέχεια. Οι περισσότερες είναι άρρωστες, αδύνατες, αδύναμες. Δεν αντέχουν άλλο και όμως τις έχουν εκεί… Στη ζέστη, στο καύσωνα, στη βροχή, στο κρύο.
Τα πόδια των σκυλιών μπορούν να σφηνώσουν ανάμεσα, τα νύχια τους μακραίνουν υπερβολικά και υπάρχει μεγάλο πλήθος προβλημάτων που προκαλούνται από την μόνιμη ακινησία. Ταΐζονται φτηνιάρικες τροφές, αν ταΐζονται φυσικά καθημερινά, το νερό που πίνουν είναι βρώμικο, γεμίζει μούχλα και κουνούπια.
Απόβλητα μπορούν να συσσωρεύονται επί μέρες, σχηματίζοντας τέλειο περιβάλλον για μύγες και εστίες μόλυνσης άλλων αηδιαστικών παράσιτων. Φανταστείτε την ποσότητα αμμωνίας που κυκλοφορεί μέσα σε μια μόνο ημέρα. Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν γίνεται και η αναπαραγωγή.

Πλέον βγαίνουν και «μίνι». Ακόμα πιο αρρωστημένα πράγματα. Κάτι σαν εκτροφή μικροσκοπικών ανθρώπων οι οποίοι θα μένουν μια ζωή κοντοί και αδύνατοι. Όταν δεν είναι φυσιολογικό να ζητάς από ένα παιδί να μη μεγαλώσει, να μείνει όλη του τη ζωή νάνος, ΓΙΑΤΙ είναι φυσιολογικό να ζητάς σκυλί μίνι; Γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο άρρωστο είναι; Μήπως η δική σου αρρώστια δεν σε αφήνει να το δεις;

Τα ζώα αυτά εισάγονται μαζικά. Αποχωρίζονται τις μάνες τους πολύ πριν τους πρώτους δυο μήνες ζωής. Αυτοί είναι και οι πιο σημαντική για την υγεία τους αλλά και την κοινωνικοποίηση τους.
Οι μάνες και οι πατεράδες δεν έχουν καμία απολύτως ιατρική περίθαλψη. Δεν εμβολιάζονται, δεν ελέγχονται και φυσικά δεν φροντίζονται. Πολλά τραυματίζονται άσχημα μέσα στα κλουβιά.
Στις μάνες χορηγούνται ορμόνες για να ζευγαρώνουν και να γεννούν πιο συχνά γι” αυτό το προσδόκιμο όριο ζωής τους είναι πολύ μικρό.
Έχετε παρατηρήσει πόσα “ρατσάτα” είναι εντελώς ακοινώνητα με άλλα σκυλιά; Δεν είναι έτσι. Δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει άλλος σκύλος, τι σημαίνει αγέλη.

Η τιμή της χονδρικής είναι μόλις από 30 μέχρι 50 ευρώ. Στις γυάλινες βιτρίνες ξεκινούν από 300 ή 350 φτάνουν και τα 500 ή 600 ευρώ. Κάποτε οι τιμές έφταναν και τα 1000 ευρώ. Πλέον για να πουλήσουν έχουν ρίξει τιμές.

Τα ζώα αυτά έχουν πάρα πολλά θέματα υγείας. Πολλά πεθαίνουν τις πρώτες εβδομάδες από τύφο ή μόρβα, αρρώστιες πολύ κοινές σε κουτάβια. Κάποια καταστήματα αντικαθιστούν το νεκρό κουτάβι προκειμένου να μείνει ευχαριστημένος ο πελάτης.
Δεν χάνει το κατάστημα, έτσι κ αλλιώς η τιμή πώλησης περιλαμβάνει αντικατάσταση. Είπαμε αγορά 50 ευρώ – πώληση περίπου 400, συν κρεβάτια, παιχνίδια και πέντε διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής που θα σας πουλήσουν, έχετε δώσει τουλάχιστον 500 ευρώ, έχετε πληρώσει ένα πιθανό θάνατο.

Καθώς τα περισσότερα είναι προϊόν αιμομιξίας έχουν νευρολογικά θέματα, δερματικά, το μεγαλύτερο ποσοστό των κουταβιών βιτρίνας υποφέρουν από αλλεργίες. Πολλά έχουν μυοσκελετικές παθήσεις (δυσπλασία του ισχίου κλπ.),ενδοκρινικές διαταραχές (σακχαρώδης διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός), διαταραχές του αίματος (αναιμία, Νόσος von Willebrand), κώφωση.
Προβλήματα των ματιών (καταρράκτης, γλαύκωμα, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, κλπ.)
Μεγάλος αριθμός εισάγεται με ψώρα. Άλλα παρουσιάζουν φοβερά θέματα συμπεριφοράς. Γυρνάνε γύρω γύρω από τον εαυτό τους.
Τα περισσότερα δεν μπορούν να μάθουν να λερώνουν στη βόλτα καθώς έχουν συνηθίσει να κάνουν την ανάγκη τους δίπλα στο φαγητό τους. Έτσι δεν είναι στις βιτρίνες; Είναι το (φυσιο)λογικό για αυτά, αυτό ξέρουν.

Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχουν πολλά παράνομα εκτροφεία. Το εμπόρευμά τους διοχετεύεται στην αγορά κυρίως μέσω καταστημάτων – σούπερ μάρκετ ψυχών.
Διοχετεύεται επίσης μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Είναι αυτά που δείχνουν τις πανέμορφες φωτογραφίες που κρύβουν καλά το πόνο και τη δυστυχία.
Είναι αυτά που πλασάρονται με τίτλους όπως “διατίθενται” ή “νέα παραλαβή”.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να κλείσει. Όσο υπάρχει κόσμος που αγοράζει από pet shop και παράνομους εκτροφείς, τόσο ο επιχειρηματίας θα κάνει παραγγελίες και τα κλουβιά θα γεμίζουν ξανά και ξανά.

Μια απλή αναζήτηση στο google για “παράνομα εκτροφεία” θα σας βγάλει άπειρα αποτελέσματα.
Αν έχετε γερό στομάχι πατήστε εικόνες. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε πατήστε οπωσδήποτε εικόνες.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail